2018
 


Bezig met laden...
visibility

Croft Quinta da Roêda Vintage Port 2018 | binnenkort in de verkoop

Herkomst: Portugal, Douro. Portsoort: Croft Vintage Port. Porthuis: Croft. Inhoud: 0,75 liter Btw: 21%.

Op basis van offerte

visibility

Fonseca Guimaraens Vintage Port 2018 | binnenkort in de verkoop

Herkomst: Portugal, Douro. Portsoort: Fonseca Guimaraens Vintage Port. Porthuis: Fonseca. Inhoud: 0,75...

Op basis van offerte

visibility

Quinta do Vesuvio Vintage Port 2018 | binnenkort voorverkoop

Herkomst: Portugal, Douro. Portsoort: Quinta do Vesuvio Vintage Port. Porthuis: Quinta do Vesuvio. Inhoud: 0,75 liter Btw: 21%.

Op basis van offerte

visibility

Taylor's Vintage Port 2018 | binnenkort voorverkoop

Herkomst: Portugal, Douro. Portsoort: Taylor's Vintage Port. Porthuis: Taylor's. Inhoud: 0,75 liter Btw: 21%.

Op basis van offerte

2018 is niet uitgeroepen tot een algemeen Vintage jaar zoals 2016 en 2017. Toch heeft het jaar mooie port voortgebracht. De wijngaardcyclus van 2018 was ongebruikelijk en had een duidelijk effect op het karakter van de wijn. Het jaar daarvoor was het erg droog en heet geweest en op 15 januari had bijna twee derde van het land te lijden onder droogte, waarbij de Douro-vallei een van de zwaarst getroffen gebieden was. Door zware regenval in maart kwam de grondwaterreserves weer op peil. Het groeiseizoen van maart tot eind juni was relatief koud en nat, met schimmel in sommige gebieden. Verwoestende hagelbuien op 28 mei veroorzaakten grote schade aan de wijngaarden in het Pinhão-gebied.

De ontwikkeling van de wijnstokken liep ongeveer drie weken achter op die van 2017, de bloei vond eind mei plaats en de véraison in de laatste week van juli. In juli heersten droge, warme omstandigheden, gevolgd door een golf van zeer intense hitte in augustus. Door de extreme hitte konden de wijnstokken wat verloren tijd inhalen en het overvloedige grondwater dat eerder in het jaar was verzameld, zorgde ervoor dat, ondanks de hete omstandigheden, de rijping van het gewas geleidelijk en evenwichtig was.

Het plukken begon bij de meeste Quinta’s midden september bij warm, droog weer. De opbrengsten waren zeer laag en de aantekeningen van de wijnmakers melden dat de nieuwe wijnen elegantie, frisheid van fruit, goede zuurgraad en intense kleuren vertoonden.

Binnenkort beginnen wij met de voorverkoop en hopen in oktober te gaan leveren.


Meest bekeken producten

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.