Het weerpatroon tijdens het groei- en rijpseizoen had een bepalend effect op het karakter van de 2016 wijnen, met hun elegantie, verfijning, frisse zuren en prachtige tannines. De lente was ongewoon nat, met zware regenval en relatief koele omstandigheden in april en mei. Dit had het voordeel dat het grondwaterniveau werd hersteld, uitgeput door de droogte van het voorgaande jaar, en dat er reserves werden aangelegd voor de hete zomer die zou volgen. De natte lenteomstandigheden resulteerden echter ook in fruitverlies in sommige gebieden en een significante vermindering van de opbrengsten. Ze hebben ook de start van de rijpingscyclus vertraagd. Véraison begon laat, met de eerste tekenen zichtbaar rond de tweede week van juli. Vanaf begin juli heersten hete droge omstandigheden tot ver in september. Ondanks de hitte was de rijping gelijkmatig en geleidelijk. Samen met de late start van de cyclus betekende dit dat het gewas eind augustus nog verre van rijp was. Enige regenval medio september heeft de rijping afgerond. Producenten die het plukken uitstelden tot na de regen werden beloond met perfecte oogstomstandigheden, met koele nachten die de gistingstijden verlengden en een zachte extractie mogelijk maakten.
 


 


Bezig met laden...
visibility

Croft Vintage Port 2016

Herkomst: Portugal, Douro. Portsoort: Croft Vintage Port. Porthuis: Croft. Inhoud: 0,75 liter Btw: 21%.

71,00

visibility

Fonseca Vintage Port 2016

Herkomst: Portugal, Douro. Portsoort: Fonseca Vintage Port. Porthuis: Fonseca. Inhoud: 0,75 liter Btw: 21%.

104,00

visibility

Pintas Vintage Port 2016

Herkomst: Portugal, Douro. Portsoort: Pintas Vintage Port. Porthuis: Wine & Soul. Inhoud: 0,75 liter Btw: 21%.

71,00

visibility

Quinta do Roriz Vintage Port 2016

Herkomst: Portugal, Douro. Portsoort: Quinta de Roriz Vintage Port. Porthuis: Quinta de Roriz. Inhoud: 0,75 liter Btw: 21%.

65,00

visibility

Quinta do Vale Meão Vintage Port 2016

Herkomst: Portugal, Douro. Portsoort: Quinta do Vale Meão Vintage Port. Porthuis: Quinta do Vale Meão. Inhoud: 0,75 liter Btw: 21%.

62,00

visibility

Quinta Vale D. Maria Vintage Port 2016

Herkomst: Portugal, Douro. Portsoort: Quinta Vale D. Maria Vintage Port. Porthuis: Quinta Vale D. Maria. Inhoud: 0,75 liter Btw: 21%.

72,00

visibility

Taylor's Vintage Port 2016

Herkomst: Portugal, Douro. Portsoort: Taylor's Vintage Port. Porthuis: Taylor's. Inhoud: 0,75 liter Btw: 21%.

91,00


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.